Les cremades solars són lesions a la pell causades per l’exposició excessiva a la radiació ultraviolada (UV) del sol. Aquestes cremades tenen lloc quan la pell s’exposa al sol durant períodes prolongats sense la protecció adequada, com ara protector solar o roba protectora.

La prevenció és fonamental per evitar les cremades solars, per això, en aquest post et compartim algunes mesures que pots prendre:

1. Limita l’exposició al sol: Evita exposar-te al sol durant les hores punta de radiació UV, que generalment són entre les 10 a.m. i les 4 p.m. Sempre cerca l’ombra quan sigui possible.

2. Usa protector solar: Aplica generosament un protector solar d’ampli espectre amb un factor de protecció solar (FPS) d’almenys 30 a totes les àrees exposades de la pell. Reaplica-la cada dues hores o després de nedar o suar en excés.

3. Cobreix la teva pell: Vesteix roba de màniga llarga, pantalons llargs i un barret d’ala ampla per protegir la pell del sol. També considera fer servir ulleres de sol per protegir els ulls.

4. Evita els llits de bronzejat: Els llits de bronzejat emeten radiació UV perjudicial i augmenten el risc de cremades solars i càncer de pell. És millor evitar-los del tot.

En cas de cremades solars, aquí hi ha alguns consells per tractar-les:

1. Refresca’t: Pren un bany o una dutxa fresca per alleujar la sensació de calor a la pell.

2. Hidratació: Aplica una loció o gel hidratant suau sense fragàncies a la pell afectada per ajudar a alleujar la sequedat i la incomoditat.

3. Medicaments de venda lliure: Pots prendre analgèsics de venda lliure, com ara ibuprofè o paracetamol, per alleujar el dolor i la inflamació. No obstant, segueix les instruccions i consulta’ns abans de comprar-los.

4. Evita més exposició al sol: Mantingues la pell afectada coberta i evita l’exposició addicional al sol fins que la cremada s’hagi curat completament.

Si experimentes una cremada solar greu, que causa butllofes, dolor intens o febre, és recomanable que busquis atenció mèdica. Només un metge podrà avaluar i tractar adequadament la cremada!

Per últim, recorda que la prevenció és la clau per evitar les cremades solars. A més, has d’estar atent als canvis a la pell i consultar un dermatòleg si notes alguna lesió sospitosa o canvis a les pigues o taques.

Ja tens a mà el protector solar que més et convé? Nosaltres t’ajudem a trobar-lo! Consulta’ns i t’assessorarem! 🙂