Sopars d’empresa, afterwork amb els amics, aperitiu per fer l’amic invisible, dinaret el cap de setmana amb les del poble i, per descomptat, tots els dinars i sopars típics del Nadal. El desembre es presenta com el mes per excel·lència per a fer plans socials i veure a tota la gent que estimem i que durant l’any anem ajornant. Inevitablement, això porta menjar fora de la rutina amb aliments que, normalment, no consumim. Però no cal desesperar-se, es pot gaudir d’aquesta època de l’any sense saltar-nos cap trobada i gaudint de cadascun d’ells.

Aquests dies aprofitem per a menjar allò que durant la resta de l’any no tenim ocasió de gaudir. I es gaudeix el doble quan mengem acompanyats de les persones estimades.

Per a poder passar els tiberis i digerir sense remordiments, et deixem uns consells per a aquests dies:

1 – Prioiritza aliments reals en el dia a dia: fruites, verdures, greixos saludables, proteïnes de qualitat, tubercles, etc. I sempre que puguis, que siguin marinats, crus o cuinats al forn. 

2 – Que els dolços diaris siguin les fruites o els fruits secs. Deixa els torrons i polvorons per als dies puntuals i, quan en mengis, gaudeix-los. Només els mengem un cop l’any!

3 – Pots hidratar-te amb aigua, aigua saboritzada amb menta, alfàbrega, romaní, llimonada o kombucha, enlloc d’alcohol i cafès. Les digestions seran més lleugeres i mantindràs una correcta hidratació.

4 – Segueix amb un estil de vida actiu. Camina, balla, passeja, practica exercicis de força o l’activitat que més t’agradi. Gaudir d’una activitat física a l’aire lliure no té preu i el cos sempre respondrà millor si es manté actiu i en forma. I sobretot, relaxa’t, no tinguis remordiments i evita dietes restrictives que et facin tenir més gana i posa’t objectius realistes que puguis complir. 

5 – Finalment, però no menys important, planificar els menús nadalencs és una part important. D’aquesta manera inclourem més aliments nutritius i evitarem els processats.  Anar a comprar amb antelació, et permetrà preparar alguns plats el dia abans i gaudir d’un dia tranquil, sense sorpreses i sense estrès.

Des de de la Farmàcia Bretcha us desitgem un Bon Nadal i molta salut per a tots i totes!