En l’era digital en què vivim, és difícil imaginar la vida sense l’ús constant de dispositius electrònics. Des de les llargues hores de treball davant de l’ordinador fins a les sessions de navegació nocturnes amb l’smartphone o la tablet… La realitat és que les pantalles s’han infiltrat en gairebé tots els aspectes de les nostres vides.

I, tot i que aquests dispositius ens ofereixen conveniència i connexió, també porten un risc latent: l’exposició a la llum blava.

Si ets sents identificat/ada, et donem 6 tips per protegir els teus ulls davant de la llarga exposició als dispositius digitals. 

Segons estudis, la població espanyola ens passem gairebé la meitat de l’any mirant pantalles, cosa que desencadena mals de cap per a un 76% dels espanyols, empitjorament de la visió, coïssor i envermelliment d’ulls, dificultat per enfocar, taques, arrugues a la pell i insomni. Si seguim amb els hàbits actuals, a la nostra visió li espera un futur ben pobre. Per la qual cosa és urgent modificar les nostres conductes tenint en compte les recomanacions següents: 

  1. L’ésser humà tendeix a parpellejar espontàniament al voltant de 24 vegades cada minut al llarg d’una conversa. Però aquest nombre es redueix en moments de màxima concentració on l’ull manté el focus en un mateix objecte per un període de temps prolongat. Si passes llargues hores davant de la pantalla, és possible que no te n’adonis, però redueixis el teu parpelleig, per la qual cosa et recomanem hidratar-los aplicant llàgrimes artificials
  1. Descansa la vista mirant de lluny cada hora, mirar per la finestra és un bon exercici. 
  1. Sempre que sigui possible, treballa amb llum natural. Si no és possible, utilitza llum blanca i evita que enfoqui directament als ulls. 
  1. Utilitza ulleres amb filtre de llum blava. Aquestes lents especialment dissenyades per protegir els teus ulls de la nociva llum blava que emeten els dispositius digitals. Et proporcionarà una millor salut ocular i un millor rendiment a la teva feina. 
  1. Posa la pantalla paral·lela als teus ulls i a una distància de 50 centímetres de la cara, 35 en el cas dels smartphones i adequa la mida de la lletra segons les teves necessitats. 
  1. Sempre que estiguis exposat a una pantalla quan sigui de nit, activa el mode fosc o el night shift. Quan reps menys llum, el cervell interpreta que ha de descansar, així que s’activa la producció de melatonina, que regula el cicle del son. En cas contrari, en percebre la llum, comunica al cervell que cal estar despert, per això és aconsellable no utilitzar aparells electrònics dues hores abans d’anar a dormir. 

I recorda: és molt important revisar la teva vista una vegada a l’any com a mínim! A la nostra farmàcia tenim una gran varietat de productes per tractar les patologies derivades de l’excés d’exposició a les pantalles.  

Si notes qualsevol dels símptomes anteriors, no dubtis a visitar-nos, t’assessorarem en tot allò que necessitis.