Les picades de mosquits són causades per la femella del mosquit que s’alimenta de sang per obtenir nutrients necessaris per desenvolupar els ous. Quan un mosquit femella pica, introdueix la seva probòscide a la pell i allibera saliva, que conté anticoagulants i altres compostos que eviten que la sang es coaguli i li permeten alimentar-se sense interrupcions. La reacció a aquesta saliva és el que generalment provoca les molèsties i les marques a la pell.

Si vols prevenir les picades de mosquits, posa en pràctica aquestes mesures que et proposem!

  • Ús de repel·lents: Aplica repel·lents d’insectes que continguin ingredients actius com DEET, picaridina, oli d’eucaliptus de llimona o citronel·la. Aquests repel·lents poden ajudar a mantenir els mosquits allunyats de la teva pell.
  • Roba protectora: Vesteix roba de màniga llarga, pantalons llargs i mitjons quan estiguis a l’aire lliure, especialment durant les hores en què els mosquits són més actius, com a l’alba i al vespre. També pots tractar la roba amb repel·lents específics per a teles.
  • Evita àrees infestades: Tracta d’evitar àrees on els mosquits són més abundants, com ara pantans, estanys i àrees amb aigua estancada. Els mosquits es reprodueixen en aigua estancada, de manera que eliminar qualsevol font d’aigua estancada prop de casa teva també pot ajudar a reduir la població de mosquits.
  • Mosquiters i aire condicionat: Utilitza mosquiters a portes i finestres per mantenir els mosquits fora de casa teva. Si tens aire condicionat, fes-lo servir, ja que els mosquits són menys propensos a entrar en espais frescos i amb corrents d’aire.
  • Evita fragàncies dolces: Els mosquits són atrets per olors dolces, com els perfums i locions amb fragàncies fortes. Evita fer servir aquests productes quan estiguis en àrees propenses a tenir mosquits.

És important tenir en compte que algunes persones són més propenses a les picades de mosquits que altres a causa de diferències individuals en la química de la pell i la resposta immunitària. Tot i que aquestes mesures poden ajudar a prevenir les picades, és possible que no siguin totalment efectives per a totes les persones en totes les situacions, per tant, si ets una persona propensa a patir picades et recomanarem el millor per a tu!