Tot i que és importantíssim protegir-nos durant tot l’any, en aquesta època de l’any volem reforçar encara més la importància de protegir la nostra pell dels raigs UV. Les cremes solars no només ens ajuden a prevenir cremades solars, sinó que també tenen un paper crucial en la prevenció de l’envelliment prematur de la pell i el risc de càncer de pell.

Però… Estem fent un bon ús dels solars? En aquesta guia explorarem com utilitzar correctament els protectors tant corporals com facials per obtenir la màxima protecció i beneficis per a la nostra pell.

  1. Aplica-te-la 20 o 30 minuts abans de sortir de casa: Per assegurar una protecció efectiva, és important aplicar la crema solar almenys 20 minuts abans d’exposar-te al sol.
  2. Si utilitzes maquillatge, aplica-la abans de la base: La crema solar ha de ser el primer pas de la teva rutina de maquillatge per garantir una protecció adequada.
  3. Pren-te el teu temps per aplicar-la: No t’afanyis a aplicar la crema solar; assegura’t de cobrir totes les àrees exposades de manera uniforme per a una protecció completa.
  4. Tria una crema solar adaptada al teu tipus de pell: Cada pell és única, per la qual cosa és important seleccionar una crema solar que s’adapti a les necessitats específiques de la vostra pell, ja sigui greix, sec, sensible, etc.
  5. Fes servir la quantitat correcta: Una culleradeta de cafè per al rostre i dues cullerades per al cos: Aplica la quantitat adequada de crema solar per garantir una protecció efectiva. Una culleradeta de cafè és suficient per a la cara, mentre que el cos requereix aproximadament dues cullerades.
  6. No utilitzis la mateixa crema solar per a la cara que per al cos: La pell de la cara és més delicada que la del cos, per la qual cosa és recomanable utilitzar productes específics per a cada àrea.
  7. Si et banyes, torna-la a aplicar sempre: Encara que sigui waterproof: La resistència a l’aigua de la crema solar disminueix amb el temps i amb el contacte amb l’aigua, per tant, és important tornar-la a aplicar després de nedar o suar.
  8. Si ja estàs bronzejat/a, continua utilitzant crema solar diàriament: Fins i tot si ja tens un bronzejat, és important continuar utilitzant crema solar diàriament per protegir la teva pell dels danys causats pel sol.
  9. Combina la protecció amb filtres físics: Barrets, gorres, ulleres de sol…: A més de la crema solar, utilitza accessoris com barrets, gorres i ulleres de sol per a una protecció addicional contra els raigs solars.
  10. Respecta sempre la data de caducitat: Utilitzar crema solar caducada pot reduir-ne l’eficàcia i augmentar el risc de dany solar, així que assegura’t de rebutjar qualsevol producte vençut.


Recorda que també és important treure’t el protector: Al final del dia, és crucial eliminar correctament la crema solar per evitar obstruir els porus i permetre que la pell respiri lliurement.
Ara ja saps com utilitzar correctament la crema solar. Si tens algun altre dubte, pregunta’ns a comentaris!